Llach, 50 anys de música

El 22 de març de 1967 era dimecres. Els Setze Jutges tenien prevista una actuació al Centre Catòlic i Social de Terrassa. Un dels integrants del col·lectiu que aquell dia es va desplaçar a la capital vallesana encara no havia cantat ami en públic. Es deia Lluís Llach i feia poc que havia estat acceptat a Els Setze Jutges després de passar una mena d’examen a la Cova del Drac.

Lluís Llach a Verges 2007 | F: Arxiu Enderrock

En Lluís era un noi tímid, de l’Empordà, establert a Barcelona per raó dels seus estudis universitaris. Era un gran melòman i havia començat a fer les seves pròpies cançons.

Els recitals d’Els Setze Jutges funcionaven d’una manera molt curiosa. Tots els que actuaven romanien a l’escenari tota l’estona i el que havia de cantar en cada moment feia un pas endavant i es col·locava davant del micro. Diu la llegenda que quan li va tocar a actuar a Llach, li va costar sortir i que no ho va fer un dels seus companys li va fer una petita empenteta. El cantant ha explicat en diverses ocasions que l’estona que va cantar la va passar amb els ulls tancats i amb les cames tremolant.

Aquella va ser la primera actuació en públic de Lluís Llach. Una actuació que va ser el punt inicial d’una gran carrera musical farcida d’èxits, que va comptar amb més de 30 discos de llarga durada, el va dur a actuar a multitud de països i va culminar quaranta anys després amb un darrer concert a Verges el 24 de març de 2007.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *